Een update van je gezondheidssamenvatting? Doe het samen met je huisarts

Een update van je gezondheidssamenvatting? Doe het samen met je huisarts

Een gezondheidssamenvatting waar de meest recente informatie over jouw gezondheid in bewaard wordt? Dat is de visie achter de Sumehr (Summarized Electronic Health Record). In de praktijk is dit helaas niet altijd het geval. Daarom gingen we een de slag en creëerden we met huisartsenvereniging Domus Medica en La LUSS (onze tegenhanger in Wallonië) een brochure. Deze brochure helpt jou als patiënt om na te gaan of jouw gezondheidssamenvatting volledig is en vormt een aanzet om hierover in gesprek te gaan met jouw huisarts indien niet alle informatie up to date is.
 
Op 17 juni lanceren we onze campagne voor een kwaliteitsvolle elektronische gezondheidssamenvatting. De samenvatting van je medisch dossier is een cruciale bron van informatie voor wanneer je bijvoorbeeld in het ziekenhuis of bij een dokter van wacht terechtkomt.
 
Elke patiëntenvereniging krijgt eind juni alvast 20 exemplaren van de brochure ‘Kwaliteitsvolle & goede zorg?’ in de bus. Met die informatie kan je het gesprek met je huisarts voor de update van je gezondheidssamenvatting voorbereiden.
 
Verspreid je mee deze belangrijke boodschap ?
Je vindt alle info en materialen (brochure, filmpje, banner,…) op onze website

http://vlaamspatientenplatform.be/pagina/gezondheidssamenvatting.

Lees het volledige artikel hier. 

bron: Vlaams Patiëntenplatform

Geplaatst op: 
Zaterdag, 19 juni, 2021 - 12:30