Masterproef: PCFS vragenlijst voor chronische patiënten

Mijn naam is Charlotte en ik ben een studente in de opleiding ‘Master in de Gezondheidsbevordering’ aan de Universiteit van Gent. Voor mijn masterproef zal ik de Primary Care Functioning Scale (PCFS) valideren. Dit is een vragenlijst die het functioneren meet van personen met één of meer chronische aandoeningen (leeftijd van 50 jaar of ouder).  

Het doel is om deze vragenlijst uiteindelijk te implementeren binnen de eerstelijnszorg en op die manier de zorg meer patiënt- en persoonsgericht te maken zodoende het functioneren van de patiënten doorheen de tijd te kunnen opvolgen.  

  

Vooraleer dit kan gebeuren, moet deze vragenlijst gevalideerd worden en door zoveel mogelijk mensen worden ingevuld. Concreet ben ik dus op zoek naar personen met één of meer chronische aandoeningen (leeftijd van 50 jaar of ouder) die 30 à 40 minuten van hun tijd willen geven om de vragenlijst eenmalig in te vullen. Er worden algemene vragen gesteld en vragen over het functioneren (lichamelijke en geestelijke functies, activiteiten, omgeving, participatie en persoonlijkheid).  

  

Hiervoor zou ik graag jullie hulp gebruiken.Op de onderstaande flyer staat de studie kort beschreven en is er een link en QR-code te vinden die rechtstreeks toegang biedt tot de vragenlijst. Hier vinden jullie tevens de internetlink naar de vragenlijsten: https://www.enquete.ugent.be/survey322/index.php/392396?lang=nl

Geplaatst op: 
Zondag, 8 augustus, 2021 - 12:10