Stressverlagende tips

Vecht tegen je stress!Stress heeft zware gevolgen op je leven en op je lichaam. Des te meer stress je opbouwt, des te zwakker wordt.
Hoog tijd om daar iets aan te doen. Lees in dit artikel nuttige tips.
Deze zomer speciaal voor jou Je stress en Jij met praktische, stressreducerende technieken.
Mis dit niet en schrijf in vóór 17 augustus
 

Lach jezelf gezond!
Lach jezelf gezond!Ben je gestresst door je ver­ant­woor­de­lijk­he­den thuis en en op het werk?
Er zijn veel dingen die je zelf kan doen om de spanning bij jezelf te verminderen.
Nodig een paar vrienden uit, steek een goede komedie in de dvd-speler en lach samen om de knotsgekke situaties. Elke keer dat je in lachen uitbarst, krijgen de organen in je lichaam meer zuurstof, verbetert de bloeddoorstroming en neemt jouw stress af. In feite is alleen al denken aan een keertje goed schaterlachen genoeg om je stresshormoonspiegels te verlagen.
Uit de oude doos: lachen of vloeken, allebei pijnstillend...

Knuffel jouw hond!
Knuffel jouw hond!Je huisdier geeft je niet alleen on­voor­waar­de­lij­ke liefde, maar hij is ook goed voor je gezondheid.
Wanneer jij jouw hond of kat zelfs maar een paar minuten aait, verbetert jouw stemming omdat hormonen, zoals serotonine, pro­lac­ti­ne en oxytocine, in jouw hersenen vrijkomen. Tegelijkertijd verlaagt dit aaimoment de hoeveelheid schadelijke stresshormonen, waardoor jouw bloeddruk verlaagt, jij minder gespannen bent en het kan zelfs jouw immuniteit verbeteren.
Overdrijf niet en hou het wel gezond!

Weg met de rommel!
Weg met de rommel!Ben jij omsingeld door veel te veel spullen? Dit kan tot meer spanning bijdragen!
Je krijgt wellicht extra stress, als je op zoek moet naar je sleutels, of wanneer je 's morgrens de boekentas van je kind niet vindt, of de energierekening is spoorloos op het moment dat je betalingen wilt doen.
Ruim de boel op om te ontstressen. Pak een lade, een plank of een tafelblad een voor een aan. Een opgeruimde kamer oogt niet alleen ordelijk en sfeervol maar is ook rustgevend. Een voorjaarsschoonmaak is een goede oefening en als bijkomend pluspunt kan je meteen meer dan 250 calorieën per uur verbranden.

Maai je gazon!
Maai je gazon!Het maaien van de gazon klinkt misschien als werken, maar de geur van versgemaaid gras heeft een kalmerend effect.
Volgens wetenschappelijk onderzoek blijkt de grasgeur zelfs de zenuwcellen tegen stress te beschermen.
Maakt jouw grasmaaier veel lawaai? Vergeet dan niet om oordopjes te dragen, want te veel hard geluid kan je stress opnieuw doen stijgen. Tuinieren is gezond!

Drink wat sinaasappelsap!
Drink wat sinaasappelsap!Dit lekker zoetzurig drankje is beslist al een vast onderdeel van je och­tend­rou­ti­ne. Het kan jou op verrassende manieren helpen.
Onderzoekers zeggen dat vitamine C mensen kan helpen om hun stress effectiever te beheersen, onder meer door het verlagen van het peil van stresshormonen zoals cortisol. Als extra bonus kunnen vitamine C-rijke voedingsmiddelen, zoals sinaasappelsap, grapefruitsap, aardbeien of zoete rode pepers, jouw immuunsysteem helpen stimuleren. Hou wel rekening met je medicijnen!

Zing een liedje!
Zing een liedje!Zing luidkeels mee met de radio in de auto of doe zoals zovelen, zing onder de douche! Ook al ben je er niet zo goed in, zingen maakt gelukkiger.
Uit onderzoek blijkt dat zingen voor een beter humeur zorgt en je minder gestresseerd doet voelen. Bovendien verbetert zingen je ademhaling en houding en is het goed voor je hart en immuunsysteem.
Ben je op zoek naar de ultieme douchehit? Hier een paar leuke songs met ... swingend de zomer in!

Doe een wandeling om even bij te komen!Doe een wandeling om even bij te komen!
Beweging is een geweldige manier om stress te verlichten. Het helpt je lichaam om endorfines aan te maken, dé neurotransmitters in je hersenen die je een goed gevoel geven.
Bewegen dwingt je ook om je te concentreren, waardoor jij je stress even kan vergeten. Bewegen in de buitenlucht kan je humeur verbeteren. Bij dagelijks minstens 30 minuten beweging zal je nog meer stressverlagende voordelen ontdekken. Blijf in beweging, ook met RA.

Neem een kauwgom!
Neem een kauwgom!Kauwgom kan meer doen dan je adem opfrissen!
Volgens onderzoek lijkt het kauwen op een stuk kauwgom stress en spanning te verminderen en de mentale prestaties tijdens taken te verbeteren. Niet alleen waren de deelnemers minder gestresseerd, ze waren ook minder depressief en minder geneigd om een arts te consulteren voor hoge bloeddruk of hoge cholesterol.
Als je RA hebt, heb je meer kans op een ​​aantal van deze aandoeningen: Meer dan RA alleen

Maak tijd voor seks!
Maak tijd voor seks!Wanneer je gestresseerd bent, is je sexy voelen misschien wel het laatste waar je aan denkt. Maar een vrijpartij is eigenlijk een geweldige manier om spanning te verlichten en stress te verlichten.
Seks verlaagt de bloeddruk, verhoogt het zelfbeeld en verbetert de intimiteit met je partner. Vrijen kan ook helpen om beter te slapen, wat een groot voordeel is, wanneer problemen jou slapeloze nachten bezorgen. Verbeter je seksleven bij RA, seks is een pijnstiller.

Haal diep adem!
Haal diep adem!Aromatherapie is niet alleen voor spa's. Waar je ook bent, een diepe geur van lavendel of rozemarijn kan je in een meer ontspannen toestand brengen.
Het inhaleren van die aroma's kan het niveau van het stresshormonen verlagen. Diep adem halen kan de stress al verkleinen, mits deze ademhaling op de goede manier gebeurd. Diep ademhalen via de buik is de methode. Het is belangrijk om dit op een rustige manier te doen. Diepe ademhaling zorgt ervoor dat zuurstof door je bloed stroomt en helpt om je hele lichaam te ontspannen. Leer goed te ademen en te ontspannen met ontspanningstips bij RA.


Voor vragen over dit artikel kan je mailen naar info@raliga.be

Bron: Tekst (vrije vertaling) webMD.com, 10 Fast Stress-Busting Pick-Me-Ups


 

Geplaatst op: 
Vrijdag, 20 juli, 2018 - 20:24